Utveckling av Skånsk handboll – inte bara på golvet

Sedan 2017 har jag haft ett uppdrag genom mitt arbete i ramen för Serica Consulting – vi har bidragit till att utveckla skånska handbollsklubbar genom att processa fram Strategisk Plattform och genomföra verksamhetsplanering. 14 klubbar har genomfört denna resa.

För att utveckla handbollen behöver distrikt och klubbar starta med organisation och tydligare strategisk inrikting. Vi bidrar med att skapa en tydlig Strategisk plattform och processa fram en strategisk plan, som alla ledare kan ta utgångspunkt i. Detta säkerställer att kultur och strategi går hand i hand.

Effekt efter 1 år

Den största förändringsresan i distriktet har genomförts av Skånes handbollsförbund itself. En analys genomfördes under våren 2019 och rekommendationerna från Serica var att genomföra en omorganisation av större mått. Färre styrelseledamöter, färre anställda på kansliet. en skarpare strategisk plan och framförallt tydligare roller och operativt arbete som bygger på utvecklingsprojekt som stödjer Svenska handbollsförbundets strategiska plan 2025.

http://www.svenskhandboll.se/Handbollinfo/Strategi20212025/OmStrategi20212025/

Bjarne Persson och Emme Adebo har en väldigt spännande resa framför sig. Jag är helt övertygad att de tillsammans med alla handbollsvänner i Skåne kommer att lyfta distriktet till en ny nivå. Serica kommer finnas till hands för att bidra. Frågan är vilka andra förbund som tar modet till sig och väljer att stärka sin verksamhet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *