Succé med Svenskt ledarskap

VM brons med Rumänien och ett OS deltagande. CSM Bucharest lyftes med Danska Mette Klit och denna säsong med akutlösning och tillgång till Svensk Coach i form av Per Johansson. Det blev en given succé med avancemang till Final Four. Varför lyckas skandinaviska tränare i Östeuropa?

1. Kan skapa relationer och ett önskat tillstånd för prestationssmiljö, det är kombinationen med fokus på vad vi gör och att ha KUL!

2. Kan strukturera och organisera för både laget och individen, dvs sätta, skapa, förhandla, förändra ramar så att människor kan vara effektiva i sina beteeende

3. Driva förändring, så att “ALLA” kan vara med på tåget. Genom att peka ut vision, riktning, skapa en tydlig målbild som är relevant

4. Processorienterat ledarskap som ger energi och tro, därför att en steg för steg process skapar känsla av kompetens.

Stort grattis till Per Johansson, och nu kan ni följa Nicolaj Jacobsen som förbundskapten för Danmark, det är upplagt för succé det också.

Dessutom vill jag passa på att markera att Kanada har ett bra bett i sitt ledarskap i form av Jeremy Colliton som tog Mora IK till SHL samt Justin Trudeau som är en förebild.

Ledarskap är ett yrke – ha så kul i vardagen

Coach R

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *