Årsta Flickor 07 SM-guld – tacksamhet!

Att 2021-2022 träna Årsta flickor 07, att få vara med glada energifyllda unga människor ger tacksamhet.

Att få vara coach, att få människor att växa oavsett var och när är en fantastisk upplevelse. Jag började spela handboll när jag var 10 år i Söderkullahallen i Malmö i Dalhem, jag har i stort sett spelat eller tränat handboll sedan dess, i olika miljöer. Hela livet har fått möjligheten att träffa fantastiska människor, och handbollen har gett mig så otroligt mycket. Nu en ny resa med ett helt fantastiskt gäng!

Mitt uppdrag till laget är att tillföra handbollskompetensen inom ramarna för teknik, taktik, spelförståelse, matchcoaching. Att medverka till att bygga en träningskultur där sporten är i centrum, men där läxor, goda relationer och välmående är grunden för verksamheten.

Att som individ förstå spelets grundläggande intentioner, att förhindra anfallsspelare att komma till bra läge, att skapa stress och dåliga beslut för våra motståndare.

Vi arbetar för närvarande inte med något strukturspel, som vuxna bedriver, där vi står i 6-0 och avvaktar och hoppas på att bollen skall bli vår. Vår taktik är att ta tillbaka bollen så snabbt som möjligt. Detta förhållningssätt kommer att ge morgondagens handbollsspelare. Då vi besitter bollen strävar vi efter att skapa ett övertag eller ett optimalt 1-1 läge för att göra mål, så snabbt som möjligt och så energibesparande som möjligt.

För att lyckas med detta arbetar vi ledare med att bygga en stark självkänsla hos varje individ, att accdptera sig själv, respektera kamraten i laget och bejaka att pröva då vi tränar och spelar. Att vi säger ja till att vara utanför komfortzonen och glädjas över försöken och energin att blir bättre.

För att bli kompetent och hantera ett ämne, utveckla en förmåga att göra en viss sak så krävs det träning och “prov” i vår sport är provet att spela match. Därför åker Årsta på cuper mycket frekvent, spelar med 2 lag i olika serier, ser till att alla spelare får mycket speltid och blir matchade i en trygg och ibland utmanande miljö, för att lära.

Att killar och tjejer får chansen att utvecklas på lika villkor, jag upplever att killar blir mera bejakade i sitt idrottsutövande kopplat till prestation, medans fokus ligger på sociala sammanhang för tjejer. Det sociala sammanhanget är viktigt, ett medel för att kunna lyckas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *